06 54 363 810
Hit enter to search

Even voorstellen…


Bertus van der Velde – Eigenaar

Trainen, aan wedstrijden meedoen, nestjes fokken én vooral gewoon liefhebben.  Al mijn hele leven zijn honden mijn grote passie en staan ze bij ons in huis centraal. Zelf heb ik altijd een zwak voor de Hollandse Herder gehad en sinds een paar jaar hebben we er een Labradoodle bij.

Door de jaren heen heb ik naast mijn opleiding bij Martin Gaus en Cynophillia vele hondentrainingen gevolgd en succesvol afgerond zoals IPO, Speuren en GG1 & 2. Ieder uitstapje geeft weer nieuwe inzichten en inspiratie om thuis toe te passen in onze trainingen. Daarom blijf ik nog altijd actief trainingen volgen en op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de hondensport.

Jarenlang heb ik lesgegeven bij De Utrechtse rashonden vereniging, De kringgroep van Hollandse Herders en bij KC Noordwest Veluwe als hoofdtrainer. Dan gaat het toch kriebelen om ook je eigen hondenschool te beginnen.

Het trainen zit mij in het bloed; een team willen vormen van hond & baas, cursisten de hond goed laten leren “lezen”, de baasjes enthousiast maken en mijn kennis overdragen. Dat is de reden dat ik 20 jaar geleden mijn eigen hondenschool ben begonnen in Ermelo.

Inmiddels geef ik al meer dan 30 jaar met veel plezier trainingen aan jong en oud. Het blijft iedere keer weer leuk de puppy’s en baasjes te zien leren, groeien en uitbloeien tot een mooie combinatie samen. Dat maakt mijn beroep dan ook het leukste dat er is!

Nog altijd sta ik met veel plezier op het veld les te geven en geniet van de ontwikkelingen van de cursisten met hun hond.  Prachtig als het kwartje valt en de cursist snapt wat de hond probeert te zeggen, daar doe je het voor.

Graag maak ik dan ook kennis met u en uw hond bij ons op het trainingsveld!


Corrie Leemberg – Stagiaire

Graag stel ik me kort aan jullie voor.
Mijn naam is Corrie Leemberg en heb drie honden, onze trouwe labrador van bijna 15 Jenna genaamd en twee Tamaskans met de namen Two Socks (4 jaar) en Ciqala (9 maanden).
Dit zijn wolfhonden en zij zijn moeder en dochter.
Mijn passie om met honden te werken is al lang geleden ontstaan, ik ging toen mee met de jachttraining van de Labrador van mijn vader en vond het geweldig om te zien wat je een hond allemaal kon leren.
Zo heb ik later ook met mijn eigen Labrador jachttrainingen en wedstrijden gevolgd naast de reguliere trainingen.
Met Two Socks heb ik kennis gemaakt met speur trainingen iets wat goed past goed bij dit soort honden.
Momenteel volg ik de pubercursus met Ciqala en wil daarna ook gaan speuren.
Ik ben nu bezig om mezelf te bekwamen om mijn ervaringen te kunnen overdragen aan enthousiaste hondeneigenaren.
Ik hoop jullie dan ook te kunnen verwelkomen op een van de trainingen.


Samantha Smits – Stagiaire

Ik ben Samantha Smits. Opgegroeid tussen de honden en al vanaf de tijd dat ik oud genoeg was om naar cursus te mogen gaan met de honden, ben ik als kleine meid bij Bertus gaan trainen.

Eerst met mijn twee Drentse Patrijzen Shanti en Difor. Hierna ben ik op zoek gegaan naar een ander ras wat bij mij paste en ik kwam toen uit bij een iets groter ras; de Duitse Dog. Sinds twee jaar is er ook een Dalmatiër bijgekomen. Balans is het toverwoord, dus groot en kleiner samen is een goede oplossing. Brera de dog en Faya de dalmaat zijn dan ook onlosmakelijk met elkaar verbonden en vullen elkaar heel goed aan. 

Met Faya train ik zelf ook nog steeds, zowel in gedrag & gehoorzaamheid, als ook in behendigheid.

Samen met onze honden wonen mijn man en ik in het mooie Putten. Gezamenlijk genieten we dan ook elke dag van heerlijke wandelingen in het bos.

Samen met jullie, als enthousiaste cursisten, hoop ik jullie en jullie honden binnenkort te ontmoeten! Wij kijken er naar uit! 

whatsApp mij