06 54 363 810
Hit enter to search

Hond & baas


Labrador Retriever hond en baas team speuren

Samen een team vormen

Elke combinatie baas & hond is uniek. Zowel mens als hond heeft immers unieke kwaliteiten en aandachtspunten waardoor een specifieke combinatie elkaar juist versterken of verzwakken op bepaalde punten. In de les kijken wij daarom ook goed naar u als combinatie en helpen u daar waar het vastloopt en benoemen wat juist goed gaat. Zo proberen wij met onze frisse blik en kennis van elke combinatie een top team te maken.

De unieke band tussen de hond en zijn baasje

De band tussen een hond en mens is enkele tienduizenden jaren geleden ontstaan. De relatie tussen hen is net zo complex als de relatie tussen mensen. Ook huisdieren hebben gevoelens en leven met u mee. Een hond kan letterlijk voor zijn baas door het vuur gaan, bewijst dit opmerkelijke verhaal. Aan de onderlinge band moet vanaf het begin af aan gewerkt worden, samen elkaars taal leren spreken. Wij helpen u daar graag bij! Een hond doet niets liever dan zijn baasje plezieren, daarom zijn ze ook zo goed te trainen. Samen trainen versterkt uw band, is goed voor de conditie van uw hond en kan helpen probleemgedrag te voorkomen. Een goed voorbeeld van wat zelfs mogelijk is door veel te trainen op een positieve manier ziet in u dit leuke filmpje.

Elkaar leren begrijpen

Ondanks dat een hond niet kan praten kunt u hem wel degelijk begrijpen door het leren “lezen” van de hond. Aan zijn lichaamstaal kunnen we heel veel aflezen en begrijpen, als we het in context plaatsen van de situatie waar hij zich in bevindt. Zo kan een hond bijvoorbeeld gapen omdat hij moe is, maar dit kan hij ook doen bij stress. Wij zien vaak tijdens de training een miscommunicatie ontstaan tussen hond en baas. Er wordt bijvoorbeeld op het verkeerde moment een correctie gegeven, en een beloning op het juiste moment uitblijven. Dit kan het vertrouwen van uw hond schaden, en de hond onzeker maken. Wij helpen u daarom een goede begeleider te zijn en het leren “lezen” van de hond, zodat u elkaar nog beter gaat begrijpen.

Veilig bij de baas

Van puppy’s tot volwassenen honden, alle honden zoeken weleens steun bij de baas als ze bang zijn of bescherming zoeken. Veel hondenbezitters herkennen angst van hun eigen hond wanneer er rondom de jaarwisseling buiten vuurwerk wordt afgestoken. Laat uw hond altijd merken dat u er bent voor de hond wanneer hij onzeker of bang is. Geef hem steun vanuit een kalme en zelfverzekerde houding. Tijdens onze Puppy Cursus besteden we overigens aandacht aan knalgeluiden, door middel van een ballon waarmee de puppy’s mogen spelen totdat hij knapt. We maken er een speels moment van en juichen bij het horen van de knal en belonen de pup.

Samen zijn

Een hond is een gezelschapsdier, die graag in uw buurt wil zijn en nog liever samen iets onderneemt! Hoe meer tijd u samen met uw hond doorbrengt, hoe beter dat voor de onderlinge vertrouwensband is. Door met hem te trainen, (denkspelletjes) te spelen, verstop- en zoekspelletjes te spelen, wandelen, joggen, zwemmen maakt u de hond gelukkig! U kunt een hond van alles leren, van uw sokken uittrekken tot de deur van de huiskamer dicht doen. Er is zelfs een Border Collie die een vocabulaire heeft van 1022 woorden! Hier ziet u dat een hond nooit te oud is om te leren.

whatsApp mij